Hoppa till huvudinnehållet

Bedrägeri anmäldes – kvinna lurades på nästa 40 000 kronor

Publicerad:
En kvinna i Säffle lurades på nästan 40 000 kronor
En kvinna i Säffle lurades på nästan 40 000 kronor Foto: Oscar Olsson/TT

En anmälan om bedrägeri har inkommit till polisen i Säffle. Det är en 65-årig kvinna som blivit utsatt.

Det var under onsdagen som kvinnan fick ett sms från något som såg ut att vara spärrservice. I sms:et stod ett telefonnummer som kvinnan klickade på, och hon fick tala med en man. Han sa att hennes pengar var på väg att försvinna från kontot, och att han skulle skydda hennes pengar om hon loggade in på sin nätbank.

– Han lurade henne att lägga in tre betalningar från tre olika konton. 15 000 kronor från det ena, 12 000 kronor från det andra och ytterligare 12 000 kronor från ett tredje, säger Hans Elvingsson på Säfflepolisen.

Mannen lurade alltså till sig 39 000 kronor från kvinnan, och det är nu anmält som bedrägeri.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott, lag och rättSäffleSäfflepolisen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.