Hoppa till huvudinnehållet

Dags för ny smakresa bland lokala producenter

Publicerad:
Arkivbild. Förra året var Mats Söderquist från Sjöviks Hjortfarm en av utställarna vid Wiksfors bruk. I år håller han istället öppet och tar emot besökare på sin hjortfarm.
Arkivbild. Förra året var Mats Söderquist från Sjöviks Hjortfarm en av utställarna vid Wiksfors bruk. I år håller han istället öppet och tar emot besökare på sin hjortfarm. Foto: Nathalie Forsström

I helgen är det dags för årets upplaga av Smaka på Värmland. I Säffle kommun finns flera stationer i matfestivalen. Wiksfors bruk, Grön ko och Sjöviks Hjortfarm är några av platserna där du kan handla närodlad mat och få veta mer om våra lokala matproducenter.

I helgen, 30 september och 1 oktober, är det dags för den värmländska matfestivalen Smaka på Värmland. Årets festival har ungefär 100 utställare på över 60 platser och nytt för i år är att Nobina anordnar bussturer till utvalda utställningsplatser. Bland annat görs det stopp på de fyra samlingsplatserna, en av dem är Wiksfors bruk i Långserud.

Samlingsplats i Wiksfors

Förutom att man kan göra besök hos producenter finns det fyra samlingsplatser som samlar flera producenter på samma plats. En av samlingsplatserna är Wiksfors bruk i Långserud, där flera matproducenter och hantverkare finns på plats. Adelsnäs gård, Grinnemo Hallon & Honung, Hemmingsbackens Honung, Kock-Mia från Coop Värmland, Nya Nilssons Ost, Smaksinnenas skafferi, Tjolla Delikatesser, Torsbols Gods, Toverud Mathantverk, Wedbränt, Wiksforsmagazinet och Wiksfors Surdegsbageri kommer att finnas på samlingsplatsen.

Arkivbild. Även i år är Wiksfors bruk en av samlingsplatserna för värmländska matfestivalen Smaka på Värmland.
Arkivbild. Även i år är Wiksfors bruk en av samlingsplatserna för värmländska matfestivalen Smaka på Värmland. Foto: Nathalie Forsström

Aktiviteter för barn

Helena Karlsson, evenemangskoordinator i Säffle kommun, berättar att föreningen Vikingaleden kommer att finnas på plats vid Wiksfors bruk med barnaktiviteter.

Därutöver finns flera andra stopp på kartan i Säffle kommun. Björns Bigård, Esters café, Grön ko, Njordstorp Permakultur Gård, Sjöviks Hjortfarm och Wiksfors Bryggeri deltar också i Smaka på Värmland.

– Det är jättemysigt. Det är roligt att vi jobbar med mat i kommunen och att lokala producenter får fler tillfällen att visa upp sig, säger Helena Karlsson.

Artikeltaggar

Esters caféFestivalerGrön KoHantverkLivsmedelNobinaNöje/KulturSäffleSamhälleSjöviks hjortfarmSmaka på VärmlandWiksfors brukWiksfors Bryggeri

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.