Hoppa till huvudinnehållet

Fler sms-bedrägerier i Säffle

Publicerad:
Mannen lurades att logga in på sin nätbank och blev av med 20 000 kronor.
Mannen lurades att logga in på sin nätbank och blev av med 20 000 kronor. Foto: Isabell Höjman/TT

Ytterligare en person i Säffle har anmält att han blivit utsatt för en telefonbedragare. Han ska ha blivit lurad på 20 000 kronor.

Det var i onsdags som någon skickade ett sms med ett telefonnummer i till mannen, som är i dryga 60-årsåldern. Mannen ringde telefonnumret och fick tala med en manlig person, som lurade sig två överföringar om vardera omkring 10 000 kronor.

Mannen i andra änden av telefonen uppgav att pengar var på väg att försvinna från kontot, och att han skulle skydda pengarna om Säfflebon loggade in på sin nätbank. Det gjorde Säfflebon och två överföringar gjordes från Säfflebons konto.

I samtalet lovade mansrösten att pengarna skulle komma tillbaka inom någon timme, men det gjorde de inte.

Händelsen är identisk med det som en kvinna i 65-årsåldern också råkade ut för i Säffle i onsdags. Hon blev av med närmare 40 000 kronor.

Båda händelserna är polisanmälda som bedrägeri.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott, lag och rättSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.