Hoppa till huvudinnehållet

Varför vill majoriteten nattis varannan helg?

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Varför lägger majoriteten ner nattis varannan helg?

Den frågan har vi fått från oroliga föräldrar främst mammor. Vi förstår att för en del är det nödvändigt med "nattis" eller barnomsorg på obekväm arbetstid för att kunna jobba. En viktig uppgift för kommunen är att ha barnomsorg för att föräldrar ska kunna jobba, särskilt viktigt blir det för ensamstående vårdnadshavare. Det blir oftast kvinnor som drabbas.

Vi lämnade in motionen om nattis och tycker att alla ska kunna ta ett jobb och det är viktigt att barnen ser att föräldrarna går till ett jobb.

Säffle kommun har som vision att alla kan försörja sig. Det blir svårt att uppfylla om man ska dra ner på nattis och göra det svårare att jobba för de som har barn.

Ekonomin är ett skäl till denna besparing som drabbar de som behöver jobba på obekväm arbetstid. Vi tycker att alla ska kunna ta ett jobb helt enligt Säffle kommuns vision. Det är dessutom inte en kostnad på sikt om invånare kan bo kvar i Säffle i stället för att flytta. Det blir skatteintäkter för de som bor i Säffle, de som flyttar skattar i annan kommun.

Vi hoppas att "Nattis" blir tillgängligt alla helger igen.

Johan Olsson (S)

Artikeltaggar

BarnomsorgSäffleSäffle kommunSkola och utbildningSocialdemokraterna