Hoppa till huvudinnehållet

Sista upptagningen för Vänervåg – om kapten Sten får som han vill: ”Positiv”

Publicerad:
Vänervåg har nu tagits upp ur vattnet.
Vänervåg har nu tagits upp ur vattnet. Foto: Privat

Lite senare än vanligt lyftes passagerarbåten M/S Vänervåg upp ur vattnet. Kanske för sista gången som Åmålsbaserad kryssare. Ägaren Sten Nilsson vill sälja, men dyker ingen köpare upp blir det sjösättning till våren igen.

Det var på fredagen som Vänervåg hissades mot skyn med lyftkran och lades till vinterförvaring i den gamla magasinsbyggnaden vid djuphamnen.

– Jag har väntat längre än vanligt med upptagningen, ifall någon intressent skulle dyka upp, säger ägaren Sten Nilsson, som försöker att sälja båten via mäklare i Stockholm.

– Det var nära att hon gick till Västkusten, men något kom emellan.

Turerna till sjöss tar slut – Sten Nilsson säljer Vänervåg: ”Varit så givande”

Samma mäklare anlitades vid köpet av Sirena, Vänervågs föregångare, som numera går under namnet Rotösund och utgår från Vingens hamn.

Klent intresse

Om det inte blir affär under vintern kommer Sten Nilsson fortsätta köra till sommaren. Men med lite annat körschema. Sannolikt mest chartrade turer till Arvika och Sunnanå.

– Man kan inte säga att det finns ett stort intresse bland potentiella köpare. Passagerarbåtar är inte hett nu, säger Sten Nilsson.

Hur känns det nu när du kan ha gjort din sista upptagning?

– Det är både och. Det är som det är. Mest positiva känslor, men lite synd också.

Även om Sten Nilsson, förmodligen, lägger kaptenshatten på hyllan så behåller han firman, med traktor- och farledsjobb. Det senare är fokuserat på Limskärsleden.

Vänervåg har haft Åmål som hemmahamn i 15 år.

Artikeltaggar

ÅmålArvikaBåtarM / S VänervågMäklareSten NilssonTrafikVänern

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.