Hoppa till huvudinnehållet

Blue Ocean Closures först i Värmland på prestigefylld lista

Publicerad:
Blue Ocean Closures har hamnat på Ny Tekniks prestigefyllda 33-lista.
Blue Ocean Closures har hamnat på Ny Tekniks prestigefyllda 33-lista. Foto: Patrik Fahlin

Blue Ocean Closures med produktionsanläggning i Säffle är första bolaget från Värmland som tagit sig in på Ny Tekniks prestigefyllda 33-lista. Och det är något som sporrar det fortsatta arbetet.

– Vi tycker att det är superroligt givetvis. Det är många företag som funnits med på den här listan och som i dag är stora och börsnoterade bolag, säger Ulrika Ganterud Evermark, community manager.

Tidningen Ny Teknik presenterar 33-listan varje år sedan 2008. I den lyfter redaktionen företag som förutspås bli morgondagens teknikstjärnor. Det företagen främst har gemensamt är en stark egen teknisk innovation med stor affärspotential. Blue Ocean Closures, med huvudkontor i Karlstad och produktion i Säffle, har nu tagit plats bland Sveriges mest framstående startups.

– Det är ett väldigt seriöst erkännande och fantastiskt roligt att det är fler inom vår industri, företag som jobbar med biomaterial från skogsindustrin, som också finns med på årets lista. Men det är också väldigt roligt att vi är Värmlands första företag på listan, det var dags tyckte vi, säger Ulrika Ganterud Evermark, community manager.

”Väldigt viktigt”

Blue Ocean Closures är ett ungt bolag som funnits sedan december 2021 och att vara med på listan är betydelsefullt.

– Man kan få väldigt många bra kontakter genom att finnas med i sammanhanget och träffa andra teknikstartups, för investeringar och andra partnerskap framöver. Så det är klart att det här är väldigt viktigt.

Ulrika Ganterud Evermark, community manager på Blue Ocean Closures.
Ulrika Ganterud Evermark, community manager på Blue Ocean Closures. Foto: Pressbild

Vad har ni på gång just nu?

– Mycket! Vi fortsätter vårt arbete när det gäller utvecklingen av våra skruvkorkar. Men vi har också presenterat ett nytt erbjudande kring vår teknik, som vi har fått förfrågningar om, när det gäller att kunna producera med hjälp av den här tekniken och med vårt material. Det är antingen andra förpackningsdelar eller andra typer av produkter där man kan ersätta plast med fiber.

Platsen på 33-listan firades med tårta.

– Det är ett arrangemang i Stockholm den 6 december där vi också kommer att medverka med de andra 32 som valts ut. Det blir häftigt!

Blue Ocean Closures har 17 anställda, varav 16 på heltid och 1 på deltid. Den 1 januari ökar personalstyrkan till 20.

Artikeltaggar

IndustrierInnovationKarlstadNäringslivSäffleTeknikVärmlands länVillor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.