Hoppa till huvudinnehållet

Ordförande i Kila fick fint pris: ”En ära både för mig och föreningen”

Publicerad:
Malin Wahlman, ansvarig för Länsförsäkringar Värmlands hållbarhetsarbete, Kenneth Jakobsson, Kila IF, John-Åke Johansson, Kila IF, stipendiaten Jan Rask Olsson, samt Leif Peterson Kila IF, fick anledning att fira det stipendium som Jan erhöll i onsdags.
Malin Wahlman, ansvarig för Länsförsäkringar Värmlands hållbarhetsarbete, Kenneth Jakobsson, Kila IF, John-Åke Johansson, Kila IF, stipendiaten Jan Rask Olsson, samt Leif Peterson Kila IF, fick anledning att fira det stipendium som Jan erhöll i onsdags. Foto: Kjell Olsson

Kila IF:s ordförande prisas efter att ha mångdubblat antalet aktiva ungdomar. Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris går i år till Kila IF:s ordförande och ungdomsansvarige, Jan Rask Olsson.

Från vänster: Malin Wahlman, ansvarig för Länsförsäkringar Värmlands hållbarhetarbete, Jan Rask Olsson, stipendiat Kila IF samt Kilaveteranerna. Från vänster: John Åke Johansson, Leif Pettersson och Kenneth Jakobsson samt kommunikatör Alice Persson, Länsförsäkringar Värmland.
Från vänster: Malin Wahlman, ansvarig för Länsförsäkringar Värmlands hållbarhetarbete, Jan Rask Olsson, stipendiat Kila IF samt Kilaveteranerna. Från vänster: John Åke Johansson, Leif Pettersson och Kenneth Jakobsson samt kommunikatör Alice Persson, Länsförsäkringar Värmland. Foto: Kjell Olsson

– Jag trodde det var ett aprilskämt när det ringde i förra veckan.

Det säger Kila IF:s ordförande med mera Jan Rask Olsson. Det var Malin Wahlman, ansvarig för Länsförsäkringar Värmlands hållbarhetsarbete, som ringde och meddelade att Jan utsetts till årets stipendiat bland ett hundratal nominerade.

Prischeck delades ut

Malin och kommunikatören Alice Persson gjorde ett besök på Kilavallen där den symboliska prischecken överlämnades. På plats fanns även Kila IF:s veteraner Leif Pettersson, Kenneth Jakobsson samt John-Åke Johansson som hade ett finger med i den ansökan som beviljades. Gott fikabröd och en grann välsmakande tårta från Holgers var Kilas pris till den populäre ordföranden med mera.

– Fantastiskt roligt och en ära både för mig och föreningen, sade en något rörd Jan.

Kila IF gratulerade sin populäre ordförande Jan Rask Olsson med en tårta.
Kila IF gratulerade sin populäre ordförande Jan Rask Olsson med en tårta. Foto: Kjell Olsson

Senaste åren

Han ombads utveckla vad som skett hos Kila IF de sista tio-femton åren.

Herrlaget lades ned 2003 och damlaget lades ner 2011, 2010/11 var det ytterst nära att hela föreningen lades i malpåse. Då fanns det bara ett fåtal ungdomar kvar i verksamhet. Ett möte med grannklubben Gillberga FF år 2017 resulterade i att föreningarna delade verksamheten så att Kila tog hand om ungdomsfotbollen medan GFF hade seniorverksamhet.

– Då hade ekonomin i alla fall blivit bra och vi delade på 52.000 kr, minns Jan.

100 barn

Därefter har det bara gått uppåt och idag har de över 100 barn i ungdomsverksamheten.

– Glädjande nog har det även blivit massor av föräldrar och ledare som kommit med så det ser väldigt positivt ut, sade Jan.

En stor del av den stora framgången har Jan som pådrivare och problemlösare.

– Men jag måste nämna min kära hustru, Ann-Marie, som hela tiden varit med både på och bredvid planen och utan hennes stöd hade detta inte fungerat för mig, fastslår Jan.

– Det är fjärde året Länsförsäkringar Värmland delar ut detta hållbarhetspris som kopplas till social verksamhet där även fem föreningar fått 10 000 vardera i stipendium, säger Malin.

– Vi stöttar 150 föreningar av olika slag i Värmland och det känns härligt att få vara med om detta, säger Malin vidare.

Prispengarna

Den naturliga frågan blir naturligtvis:

Vad skall du göra med pengarna, 25 000 kronor?

– Det blir nog en resa, kanske mot Skottland där Edinburgh tattoo lockar. Dessutom finns det ju läskande stopp på vägen där man kan göra intressanta studiebesök, skrattar Jan.

Nämnas kan att Jan ifjol erhöll Säffle kommuns ledarpris och även då blev det en resa tillsammans med idrottsfrun Ann-Marie.

Artikeltaggar

Gillberga FFKilaKila IFLänsförsäkringarSäffle kommunSportStipendier

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.