Hoppa till huvudinnehållet

Åmål vann stort senast – nu tog Sunne revansch

Publicerad:
Sunne IK vann mot Åmåls SK
Sunne IK vann mot Åmåls SK

Det var ombytta roller när Sunne tog emot Åmål i Helmia Arena på söndagen. Sunne vann matchen i hockeytvåan västra C herr med 6-2 (1-1, 2-0, 3-1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Åmål med hela 9-2.

– Vi spelar som ett lag nu, håller ihop och jobbar för varandra över hela banan. Idag var vi verkligen värda segern, Åmål har ett antal spetsspelare som är farliga och måste lyckas men idag var vi det bättre laget sett över 3 perioder med många fina anfall och borde kanske gjort några fler mål. En riktigt skön seger, kommenterade Sunnes tränare Mikael Johansson.

Åmåls tränare Jonas Möörk:

– Sunne går ifrån i andra perioden och vinner.

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Andersson efter 9.20, men Sunne kvitterade genom Erik Berntsen efter 16.07. I andra perioden var Sunne starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Johan Berntsen och Erik Gunnarsson. 3.41 in i tredje perioden slog Anton Larsson till på pass av William Nilsson-Westlund och Samuel Henriksson och ökade ledningen för Sunne.

6.32 in i perioden nätade Åmåls Jack Olmstead på pass av David Kozma och reducerade för Åmål. Men mer än så orkade Åmål inte med.

Efter 16.00 nätade Anton Johansson framspelad av Johan Berntsen och ökade ledningen för Sunne.

Efter 17.48 gjorde Anton Johansson mål återigen på pass av Martin Gerdin och Christoffer Jonsson-Sundqvist och ökade ledningen för Sunne. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Sunne har två segrar och tre förluster och 14–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åmål har fem förluster och 15–31 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Åmål är på tredje plats.

Sunne möter Kil i nästa match borta onsdag 22 november 19.00. Åmål möter samma dag Hammarö borta.

Artikeltaggar

Åmåls SKHelmia arenaHockeytvåan Västra CIshockeySunne IK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.