Hoppa till huvudinnehållet

En vecka fri från våld

Publicerad:
Kieko Schönborg och Catarina Bäckström från Kvinnojouren Frida i Säffle och Åmål.
Kieko Schönborg och Catarina Bäckström från Kvinnojouren Frida i Säffle och Åmål. Foto: Lina Eriksson

Nu under vecka 47 förespråkar Kvinnojouren i Säffle och Åmål för en vecka fri från våld. Kvinnojouren Frida befann sig på Stora torget i Säffle under måndagen för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor.

Kvinnojouren Frida stod under måndagen den 20 november på Stora torget i Säffle för att förespråka om mäns våld mot flickor och kvinnor.

– Vi står i Åmål på onsdag, vi pratar även via biblioteket och på skolor. Kvinnojouren har skyddat boende och tar även hand om kvinnor i nöd, säger Kieko Schönberg och Catarina Bäckström.

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av organisationerna Unizon och MÄN som stöds av Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelserna. Syftet med veckan är att visa stöd för ett samhälle fritt från våld mot kvinnor.

Lördagen den 25 november är The orange day, det är dagen då FN uppmärksammar våldet mot kvinnor.

LINA ERIKSSON

Artikeltaggar

ÅmålFNJämställdhetsmyndighetenSäffleSamhälleStora torgetUnizonVåld mot kvinnor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.