Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för Säffle HC:s J18 - Sunne tog hem tre poäng

Publicerad:
Säffle HC:s J18-lag mötte Sunne IK.
Säffle HC:s J18-lag mötte Sunne IK. Foto: Nathalie Forsström

Säffle HC:s J18-lag ställdes mot Sunne IK i J18 Division 1 , i Somashallen under söndagseftermiddagen. Matchens slutade med en vinst för gästerna som plockade med sig tre poäng efter 2-6.

Det var gästande Sunne som inledde målskyttet i matchen. Efter drygt fem minuters spel kom 0-1. Sunne åkte därefter på en utvisning, och Säffle fick chansen i powerplay. Dock var det Sunne som satte 0-2 - i numerärt underläge.

Precis som i första så satte Sunne nu 0-3 efter dryga fem minuters spel i andra. Men det här gången svarade Säffle med ett snabbt kvitteringsmål. Det var Hampus Eriksson som satte 1-3. Säffle åkte på en utvisning, och Sunne utökade i powerplay. Det skulle även bli 1-5 innan den andra perioden var över.

  • Foto: Nathalie Forsström
  • Foto: Nathalie Forsström
  • Foto: Nathalie Forsström
  • Foto: Nathalie Forsström
  • Säffle HC J18-Sunne IK.
    Säffle HC J18-Sunne IK. Foto: Nathalie Forsström

I tredje perioden så inleder Säffle med ett reduceringsmål. Det är Anton Koch, assisterad av Max Andersson, som sätter 2-5 för Säffle. Med sju minuter kvar av matchen blir det lite gruff och en del utvisningar delas ut, men Sunne är laget som sätter sista målet; 2-6 med drygt två minuter kvar.

J18 spelar sin nästa match den 16 november, hemma mot Forshaga IF.

J18 Division 1 D Västra

Säffle HC - Sunne IK

2 - 6 (0-2, 1-3, 1-1)

Målskyttar: 0-1 Oliver Braathen-Lien (05.31), 0-2 Thomas Pettersen (07.26), 0-3 Oliver Braathen-Lien (25.42), 1-3 Hampus Eriksson (26.11), 1-4 Norder Johannisson (27.09), 1-5 Oliver Braathen-Lien (34.38), 2-5 Anton Koch (49.26), 2-6 Gustav Larsson (57.22)

Skott: SHC 21 . SIK 35

Utvisningar: SHC 12 min . SIK 12 min

Artikeltaggar

IshockeySäffleSäffle HCSomashallenSunne IK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.