Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för tunt Säffle HC: ”Vi har inte orken att försöka hämta ikapp”

Publicerad:
Säffle HC åkte på en förlust i fredagen match. Isak Källback gjorde en fin debut i a-laget och satte sista målet. (arkivbild)
Säffle HC åkte på en förlust i fredagen match. Isak Källback gjorde en fin debut i a-laget och satte sista målet. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle HC spelade mot Charlottenbergs HC i fredagen match i HockeyTrean. Det blev en tuff match för den tunna truppen - slutresultatet skrevs till 6-2 för hemmalaget.

– Det är egentligen en hyfsad match. Det går bra så länge vi orkar, men vi mattas av ju längre matchen går. Vi har inte orken att försöka hämta ikapp när målen kommer, säger tränare Fredric Olsson.

Det var en tunn trupp som åkte upp till Charlottenberg under fredagseftermiddagen. Två kedjor med två backpar - varav en av backarna var 15 år. Isak Källback som är 16 år gjorde också sin första a-lagsmatch.

– Så under förutsättningarna så var det en helt okej match. Vi var fullt lag på träningarna innan, men sedan blev det återbud både under torsdagskvällen och fredagen.

Rinner iväg lite

Det var hemmalaget Charlottenberg som prickade in det första målet efter drygt tre minuter. Men Säffle kvitterade efter knappt tolv minuters spel i första. Det var Tobias Thörner som stod för målet, och assisten gjordes av Oliver Nätth och Jimmy Wettergren; 1-1.

Hemmalaget började den andra perioden som den första - 2-1 efter nästan tre minuter. De utökade också till 3-1 dryga minuten senare. Med knapp två minuter kvar av mittenperioden satte man också 4-1.

Den tredje och sista perioden blev en upprepning av de två föregående - tidigt mål igen, efter knappa tre minuter. Charlottenbergs sista mål kom med tio minuter kvar av matchen, och det stod därmed 6-1. Det blev tre utvisningar på slutet, två för Säffle och en för hemmalaget, men det blev också ett mål till för Säffle. Det var Isak Källback som med drygt 30 sekunder kvar snyggade till siffrorna lite då han satte 6-2.

– Det är ändå en okej match från början, trots att det rinner iväg lite allt eftersom. Det är fortsatt bra och positivt i laget och vi fortsätter hjälpa varandra istället för att klaga - det känns jättebra.

Hur känns det hittills med laget?

– Det känns jättebra. Träningarna har sett jättebra ut, det är bra tempo och bra prat. Det är en stor skillnad på spelarna - de har verkligen tagit ansvar för tränarbytet. De är värda tre poäng i nästa match.

Filipstad nästa

Säffle HC spelar sin nästa match imorgon, tisdag, hemma mot Filipstads IF.

– Jag är jättepositiv inför morgondagens match. Vi kommer kriga och försöka få med oss tre poäng. Filipstad har gått lite upp och ner och det känns som att de är mer ett hemmalag, men jag vet inte. Ifjol var de så. Men det känns också som att de får en extra sporre mot oss. För vår del ser det dock bra ut och imorgon ser vi ut att ha mer folk. Så vi kommer att ställa upp med tre femmor och en extra som det ser ut nu.

HockeyTrean Värmland

Charlottenbergs HC - Säffle HC

6 - 2 (1-1, 3-0, 2-1)

Målskyttar: 1-0 Filip Karlsson (03.20), 1-1 Tobias Törner (11.37), 2-1 Filip Karlsson (32.24), 3-1 Filip Karlsson (33.40), 4-1 Gustav Wretling Säterman (38.21), 5-1 Rasmus Axelsson (42.12), 6-1 Otto Kihlstadius (50.4), 6-2 Isak Källback (59.26)

Skott: CHC 54 . SHC 26

Utvisningar: CHC 4 min . SHC 4 min

Artikeltaggar

CharlottenbergCharlottenbergs HCFredric OlssonIshockeySäffle HCSportTobias Thörner

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.