Hoppa till huvudinnehållet

Inbrott i Svartgams replokal: ”Det är ju fruktansvärt tråkigt”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Här är gitarren som har blivit stulen. Den är på flera sätt värdefull för ägaren.
Här är gitarren som har blivit stulen. Den är på flera sätt värdefull för ägaren. Foto: Privat

Tjuvar har brutit sig in i Säfflebandet Svartgams replokal i Säffle och stulit musikinstrument till ett värde av närmare 30 000 kronor. Enligt polisanmälan har inbrottet skett någon gång under förra veckan.

Det var under söndagen som polisen fick ett larm om att någon hade brutit sig in i replokalen och stulit musikinstrument. Bland det som saknas efter inbrottet finns bland annat en gitarr värd 20 000 kronor och en ryggsäck med pedaler värda omkring 7 000 kronor. Det har även stulits kablar till ett okänt värde.

Replokalen som inbrottet gjordes i tillhör Säfflebandet Svartgam.

– Gitarren som blev stulen är en Fender Stratocaster från 1977 - en jättefin gitarr. Så det är ju fruktansvärt tråkigt, och det är ju mycket pengar i en sådan äkta elgitarr. Men det är ju också en personlig del - han som äger gitarren har ju haft den i många år, berättar Magnus Liljeqvist, en av bandmedlemmarna, och fortsätter:

– Sedan var det diverse effektpedaler som stals också - så dessa grejer är ju de mest alarmerande.

Vad betyder det här för er som band?

– Vi kan inte vara där för tillfället – vi måste se till att det blir fixat med dörrbyte och låsbyte. Så det är ju också en utgift för oss. Sedan har vi en spelning i Karlstad på fredag - ett första julbord - så vi får ju se hur vi löser det på bästa sätt.

– Så är det någon som ser den här gitarren, eller hör något, så önskar vi att de hör av sig. Man märker en gitarr som den i en liten stad som Säffle - den är väldigt speciell. Vi hoppas att vi kan få tillbaka den.

Polisen har ännu inga spår efter några misstänkta tjuvar.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMusikMusikinstrumentPolisanmälanSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.