Hoppa till huvudinnehållet

Man ringde ambulans – hotade med handgranat

Publicerad:
Mannen visade upp en handgranat när ambulanspersonal kom för att se till honom. (Genrebild).
Mannen visade upp en handgranat när ambulanspersonal kom för att se till honom. (Genrebild). Foto: Jens Magnusson

En man i 50-årsåldern från Säffle är misstänkt för flera brott efter att under fredagsförmiddagen ha hotat ambulanspersonal med en handgranat.

Det var vid 9.30-tiden på fredagsförmiddagen som mannen kallade på ambulans. När ambulanspersonal kom för att se till honom visade han upp en handgranat. Personalen i ambulansen kallade då till sig polisen, som kom till mannens bostad och gjorde en husrannsakan.

Polisen hittade vid husrannsakan flera olika föremål, bland annat ammunition och mannen blev delgiven misstanke om flera olika brott. Utöver grovt olaga hot mot tjänsteman, även brott mot vapenlagen och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål.

Han greps på plats och fördes till polisen i Karlstad, där förhör hölls under helgen.

På söndagen släpptes mannen på fri fot, men brottsmisstankarna mot honom kvarstår.

Det har kunnat konstateras att handgranaten inte var äkta, men det återstår fortfarande att undersöka flera av de andra föremål som hittades i mannens bostad.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHotHusrannsakanKarlstadOlaga hotSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.