Hoppa till huvudinnehållet

Här är gatorna som ökat mest i pris – Säffle toppar listan

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
SäffleStorgatan, Östra och Västra
SäffleStorgatan, Östra och Västra Foto: Ove Rydh

I september skrev ST om att Säffle är den kommun där bostadspriserna har ökat mest i hela landet.

Nu kommer Svensk Mäklarstatistik med nya siffror över Värmlands raketgator – det vill säga de gator som har ökat mest i pris över två år. Där toppar Västra Storgatan i Säffle listan.

De senaste två åren har bostadsmarknaden haltat. Avvaktande köpare och sjunkande priser har gjort att prisutvecklingen generellt sett har gått nedåt.

Det finns dock kommuner som bryter trenden, och Säffle är en av dem. I september visade siffror från Svensk Mäklarstatistik att Säffle var den kommun där bostadspriserna hade ökat mest i hela Sverige det senaste året - hela 103 procent.

Ny statistik visar nu att Säffle även kammar hem förstaplatsen bland de gator i Värmland som ökat mest i pris de senaste två åren. Det handlar om Västra Storgatan, med en ökning på 42 procent sedan våren 2022.

– Det har varit några enstaka försäljningar som verkligen sticker ut där objekt gått för mer än dubbelt så mycket än vad det brukar. Längst gatan är det många äldre byggnader där ett fåtal har valt att renovera och fräscha upp vilket har gett fina resultat på försäljningen, säger Maria Larsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Säffle.

Gator i Värmland med störst prisökning i procent

1VÄSTRA STORGATAN, Säffle - 42%

2HAGAGATAN, Kil - 41%

3RINGVÄGEN, Grums - 40%

4VÄSTERLÅNGGATAN, Kristinehamn - 31%

5BROGATAN, Karlstad - 30%

6SPELVÄGEN, Hammarö - 29%

7RINGGATAN, Karlstad - 27%

8VÄSTRA TORGGATAN, Kil - 27%

9SKOGAHOLMSVÄGEN, Karlstad - 27%

10HAMNGATAN, Karlstad - 22%

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadspriserFastighetsbyrånFörsäljningMaria LarssonStatistikSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.