Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Här är Värmlänningarnas personliga registreringsskyltar - vilka finns i Säffle?

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
53 godkända personliga registreringsskyltar i Värmland är en minskning med 24 procent jämfört med året innan.
53 godkända personliga registreringsskyltar i Värmland är en minskning med 24 procent jämfört med året innan. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Under 2023 godkände Transportstyrelsen 3 020 personliga registreringsskyltar i Sverige. 53 av dem var i Värmland och nio av dem i Säffle.

Vad står det då på dessa personliga registreringsskyltar som har Säffle som hemkommun?

Under 2023 godkände Transportstyrelsen 53 personliga registreringsskyltar till personer i Värmlands län. 18 av dessa var förlängningar av redan befintliga skyltar medan 35 av dem var nya. I länet finns det idag totalt 480 personliga skyltar, varav 376 för närvarande används på ett fordon i trafiken.

– 53 godkända skyltar är en minskning med 24 procent jämfört med året innan då 70 skyltar beviljades. Det kan vara så att de oroliga ekonomiska tiderna gör att människor håller lite hårdare i plånboken, säger Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Sju av dessa nya registreringsskyltar har Säffle som hemkommun - det vill säga 20 procent av de nya skyltarna i Värmland. Två skyltar är en förlängningar av redan befintliga skyltar.

Lista

Beviljade personliga skyltar i Säffle kommun under 2023

THEFROG

NETA

USA V8

SÄFFLE

KATE

M TOSKA

W DUHOK

KOSKELA (förlängd)

GAUPEN (förlängd)

Stor kreativitet

Svårtydda och kryptiska önskemål blir allt mer vanliga. Den sökande kan då behöva förtydliga sig angående skyltönskemålet, annars avslås ansökan.

– Vi gör vad vi kan för att bena ut betydelser och innebörd, men ibland går vi bet och behöver ett förtydligande från den sökande. Förklaringarna är allt mellan himmel och jord. Det kan vara riktnummer eller platser i ett tidigare hemland. Det kan vara en släktings födelsedatum. Kort sagt kan det vara nästan vad som helst. Människors kreativitet är stor, säger Eva Isaksen.

Möjligheten att skaffa en personlig registreringsskylt infördes 1988, och det kostar idag 6 200 kronor och rätten gäller i tio år. Man har sedan möjlighet att förlänga licensen mot ny avgift. Mellan två och sju tecken får skylten ha - kombinationen får inte misstas för ett vanligt registreringsnummer eller bestå av stötande ord.

Artikeltaggar

FordonSäffleTrafikTransportstyrelsenVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.