Hoppa till huvudinnehållet

Frostskador även vid Krokstad herrgård – vattenläcka i Vagnslidret

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Vagnslidret på Krokstad herrgård har drabbats av vattenskada. Byggnaden ligger intill herrgården och används som festvåning/konferenssal. Arkivbild.
Vagnslidret på Krokstad herrgård har drabbats av vattenskada. Byggnaden ligger intill herrgården och används som festvåning/konferenssal. Arkivbild. Foto: Claes Österman

Det är inte bara fyren på Duse som drabbats av vattenskador. Även i festvåningen/restaurangen Vagnslidret på Krokstad herrgård har frostskador förstört en radiator med följden att vatten läckt ut i byggnaden.

Vattenskadorna upptäcktes av de tidigare arrendatorerna under förra veckan. Men det ska inte handla om några allvarliga skador.

– Det handlar inte alls om samma omfattning som i Fyren. Där är det ju fruktansvärt. Här handlar det om mindre begränsade skador med en bestämd mängd vatten som runnit ut från ett slutet system när en radiator gått läck, säger Carl-Henrik Johansson, fastighetsstrateg på Säffle kommun.

Övervåningen

Vattnet har runnit ut på övervåningen i Vagnslidret.

– Vi har torkat undan det och väntar nu på att en fuktsakkunnig ska göra mätningar för att se om det finns några fuktskador och hur de i så fall ser ut, säger Carl-Henrik Johansson.

Det är Säfflebostäder som förvaltar byggnaden för Säffle kommuns räkning. Jonas Torpman är teknisk chef på Säfflebostäder.

– Vi inväntar tekniker som ska göra den här fuktmätningen, eller omfattningsmätning som det heter. Det kommer att ske inom de närmsta dagarna. Men det handlar om mindre skador, eventuellt får vi byta en del av golvet på övervåningen, men det vet vi inte ännu, säger Jonas Torpman.

Ute till försäljning

Krokstads herrgård med tillhörande Vagnslidret ligger sedan förra sommaren ute till försäljning. Utgångspriset är satt till 8,9 miljoner kronor.

– Det som hänt i Vagnslidret påverkar inte kommunen vad gäller vår vilja med försäljningen, säger Carl-Henrik Johansson.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSäffleSäffle kommunVattenläckorVattenskada

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.