Hoppa till huvudinnehållet

Viken värvar från Qbik – 18-årig back ansluter

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Försvararen Filippa Blixt är klar för Viken.
Försvararen Filippa Blixt är klar för Viken. Foto: IF Viken

IF Viken har presenterat sitt första nyförvärv inför säsongen. 18-åriga backen Filippa Blixt ansluter från Karlstadslaget Qbik.

Filippa Blixt har en bakgrund i Säffle SK. När Säfflelaget inför förra säsongen valde att dra sig ur seriespelet sökte sig 18-åringen till Karlstad för spel i division 2 med Qbik. Efter en tung säsong där, som slutade med jumboplats och endast en inspelad poäng, väljer försvararen nu att fortsätta karriären i IF Viken.

”Hon har tränat med oss en tid och visat bra spelförståelse, vårdat passningsspel och kvicka fötter”, skriver Viken på sina sociala medier om nyförvärvet.

Filippa Blixt är klubbens första nyförvärv inför säsongen. Dessutom gör anfallaren Lina Bryntesson samt mittfältarna Emma Karlsson och Cassandra Olsson comeback i laget efter skador.

Artikeltaggar

FotbollIF VikenKarlstadNyförvärvQbikSociala medierSportSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.