Hoppa till huvudinnehållet

Förändring nödvändig inom socialförvaltningen: ”Effektivisering är ett måste”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Vad ser socialnämndens presidium när de blickar framåt?
Vad ser socialnämndens presidium när de blickar framåt? Foto: Carolina Schützer

En genomlysning av hela socialförvaltningen ska göras, vad den visar återstår att se. Men vad ser socialnämndens presidium när de blickar framåt?

Allt arbete som socialnämnden gör går i linje med de fokusområden som man tog fram i början av 2023 – dessa ska funka som ledstjärnor. Att vara en attraktiv arbetsgivare, som är en av fokuspunkterna, menar Anita Karlsson kan vara komplicerat i en ansträngd ekonomi.

– Men vi måste våga testa andra varianter att jobba på. Vi måste anpassa oss och laga efter läge, och vi måste ge ett behovsanpassat stöd och service – allas behov är inte desamma, säger hon och fortsätter:

– Vårt arbetssätt kan inte utföras på samma sätt som vi gör idag – effektivisering är ett måste. Effektivisering och förändring kommer dock att leda till påfrestningar både på personalen och ledningen.

Jonas Larsson (M), 1:e vice ordförande , Anita Karlsson (C), ordförande och Lillie Karlsson (S) 2:e vice ordförande
Jonas Larsson (M), 1:e vice ordförande , Anita Karlsson (C), ordförande och Lillie Karlsson (S) 2:e vice ordförande Foto: Carolina Schützer

”Kan vi göra det bättre?”

Anita Karlsson framhåller att man inte kommer att ha personal så att det räcker om man ska fortsätta på samma sätt. Det är också få som utbildar sig inom vården över lag.

– Vi kommer inte att ha händer så att det räcker till för serviceinsatser, städ, tvätt och inköp. Det är därför nödvändigt att våga tänka nytt – bryta i gamla arbetssätt, säger Anita Karlsson.

– Jag ställer mig alltid frågan: kan vi jobba på ett smartare sätt än vad vi gör? Kan vi göra det bättre? Och då gäller det hela verksamheten, säger Jonas Larsson.

Presidiet menar att man måste jobba så flexibelt som möjligt och bemanna där det behövs. Man måste se över arbetsmetoder och de administrativa processerna.

– Det finns garanterat personal som har kanonlösningar där ute. De måste vi ta vara på - testa idéerna och återkoppla; funkar de eller inte? Vad kan vi ändra? Det är viktigt att hela tiden ha en tvåvägskommunikation, säger Jonas Larsson.

Att ge stöd och kompetens till enhetscheferna är något som Anita Karlsson fick till sig från förvaltningen. Detta är en åtgärd som hör hemma i fokusområdena.

– Förändringarnas vindar blåser, och vi behöver ett ledarskap som står pall för det, säger Anita Karlsson.

Boende i egen regi

I en av besparingsåtgärderna ingår att man ska identifiera och stoppa felaktiga utbetalningar av försörjningsstöd. Socialförvaltningen har även fått i uppdrag att utreda möjligheterna att driva familjehem och HVB (hem för vård och boende) i egen regi, samt att man ska ge handledning för familjehemmen.

– Som det är nu så kostar dessa placeringar runt 5 000 kronor per dygn och person. Det går inte att vi ska pytsa ut våra välfärdspengar i detta, säger Lillie Karlsson och tillägger:

– Vi har inte heller den insyn som vi behöver, och vi vill ju ha möjlighet till det. Vi vet att det kostar att bygga upp kompetensen i ett sådant boende

En ny socialtjänstlag planeras dessutom börjar gälla 1 juli 2025. Den kräver att socialtjänsten skiftar fokus till tidiga insatser.

– Det görs mycket bra i förebyggande åtgärder, framförallt när det gäller unga och sköra familjer. Men den nya lagen innebär att vi måste hitta nya flexibla arbetssätt, vilket inte kommer att bli en enkel resa, säger Lillie Karlsson.

Anita Karlsson (C), ordförande: ”Förändringarnas vindar blåser, och vi behöver ett ledarskap som står pall för det”
Anita Karlsson (C), ordförande: ”Förändringarnas vindar blåser, och vi behöver ett ledarskap som står pall för det” Foto: Carolina Schützer

”Mycket onödigt lidande”

Om man kollar på placering av barn och unga, så är de tidiga insatserna väsentliga. Som det är nu så menar presidiet att man inte har någon bra koll på vad som gjorts innan, och det tar lång tid innan besluten kommer.

– Det sker mycket mänskligt lidande under den väntetiden – mycket onödigt lidande, säger Anita Karlsson.

Det finns stora behov av egna HVB-hem. I Värmlands vårdförbund så finns Riddarnäset i Nykroppa, men hemmet är för litet för Värmlands kommuner – och alla andra kommuner runtom som knackar på dörren.

– Vi har sett ett ökat behov under åren tyvärr, så stödfunktionen måste komma igång, säger Jonas Larsson.

Lillie Karlsson berättar att HVB-hemsplaceringarna tyvärr inte har de utfall de önskat, och att det är många av de som varit placerade som återfaller i brott eller missbruk.

– Det har kommit larmrapporter från institutionerna där unga har farit väldigt illa, säger hon.

– Det skulle kännas bra om vi kunde ha hemmen i egen regi och på närmare håll, tillägger Anita Karlsson.

Vad tror ni om framtiden?

– Jag tror att det snart kommer ha fallit en hel del nya saker på plats. Men vi måste anpassa oss för att möta individens behov. Vi måste anamma möjligheterna som finns till utveckling, säger Anita Karlsson.

Artikeltaggar

Anita KarlssonFamiljehemHVB-hemLillie KarlssonSocialnämnderSäffleVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.