Hoppa till huvudinnehållet

Nej till gratis skolfrukost men ja till utredning om trafiksäkerhet – beslut om motioner

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Kommunfullmäktige har fattat beslut om tre olika motioner. Genrebild.
Kommunfullmäktige har fattat beslut om tre olika motioner. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera motioner har varit uppe för beslut i kommunfullmäktige. Kristdemokraternas motion om gratis skolfrukost för elever på Tegnérskolan röstades ned.

Motionen avslogs med hänvisning till det ekonomiska läget i barn- och utbildningsnämnden. Kristdemokraternas Beatrice Nyman yrkade bifall till motionen. Det gjorde även Vänsterpartiets Matilde Konglevoll.

– Det är en motion att ta på allvar, sade hon och nämnde att barnfattigdom faktiskt finns i Säffle.

Beslutet blev dock att motionen avslås.

Motion om VA

I juni 2022 lämnade Mathias Gyllensteen Söderström in en motion om att utreda en ändring av nuvarande ansvarsgräns mellan VA-huvudmannen och fastighetsägare/abonnent samt upprätta nya riktlinjer vid ingrepp i det allmänna VA-ledningsnätet i samband med vattenläcka. Kommunfullmäktige har beslutat att avslå motionen. Teknik- och fritidsförvaltningen skriver bland annat att förslagen i motionen av praktiska och juridiska skäl inte är genomförbara.

Trafiksäkerhet vid skolor

Sjukvårdspartiet skrev i januari förra året en motion som handlade om att säkerställa trafiksäkerheten vid grund- och gymnasieskolor i Säffle. Kommunfullmäktige har godkänt motionen med anledning av att teknik- och fritidsförvaltningen planerar att göra en översyn över trafiksituationen vid grund- och gymnasieskolor under 2024.

Artikeltaggar

BeslutGymnasieskolanKommunfullmäktigeKristdemokraternaMathias Gyllensteen SöderströmSjukvårdspartietSkola och utbildningSäffleTegnérskolanVattenläckorVänsterpartiet

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.