Hoppa till huvudinnehållet

Nya Pekåsbutiken börjar ta form: ”Närmar sig öppning om några veckor”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@saffletidningen.se
Jörgen Fredriksson vid entrén till nya Pekåsbutiken.
Jörgen Fredriksson vid entrén till nya Pekåsbutiken. Foto: Roger Pettersson

Bygget av Pekås nya livsmedelsbutik i Säffle har pågått sedan i maj i fjol. Nu är mycket på plats inne i butikslokalen och om några veckor slås portarna upp.

Jörgen Fredriksson har jobbat inom butiksdriften i Pekås Värmland sedan 2016. Pekås nya butikslokal i Säffle är kedjans första butik som byggs enligt konceptmodell. Oftast hyr Pekås annars in sig i befintliga lokaler och då kan olika problem dyka upp under renovering av lokalen så att utformningen av butiken inte alltid blir som det var tänkt.

– Men den här lokalen är anpassad av Pekås för att passa verksamheten så optimalt som möjligt, säger Jörgen Fredriksson.

Bra läge

Pekåskedjan startade 1982 och första butiken öppnades i Torsby. Pekås i Säffle är idag en av femton Pekåsbutiker och samtliga ligger i eller omkring Värmland. Marcelo Dorfler är platschef på Pekås i Säffle. Snart kan han och hans personal flytta in i den nybyggda lokalen.

Tony Carlsson är vd på Pekås Värmland och han är mycket nöjd med vad han sett. Trots att han inte varit på plats själv sedan månadsskiftet oktober–november i fjol, och det har hänt mycket sedan dess, har han full koll på byggnationen.

– Ja, det går ju att följa via videolänkar nu för tiden. Den största fördelen med den nya butiken är en den har en helt annan tillgänglighet än där butiken ligger nu. Det är ett fantastiskt bra läge med toppmoderna lokaler, säger Tony Carlsson.

Den nya Pekåsbutiken närmar sig öppning.
Den nya Pekåsbutiken närmar sig öppning. Foto: Roger Pettersson
Johan Vernersson.
Johan Vernersson. Foto: Roger Pettersson
”Men den här lokalen är anpassad av Pekås för att passa verksamheten så optimalt som möjligt”, säger Jörgen Fredriksson.
”Men den här lokalen är anpassad av Pekås för att passa verksamheten så optimalt som möjligt”, säger Jörgen Fredriksson. Foto: Roger Pettersson
Arbetet pågår för fullt inne i den nya butikslokalen.
Arbetet pågår för fullt inne i den nya butikslokalen. Foto: Roger Pettersson
Tuncay Cetinas monterar hyllor i mjölkkylen.
Tuncay Cetinas monterar hyllor i mjölkkylen. Foto: Roger Pettersson
Snart kan den nya butiken öppna.
Snart kan den nya butiken öppna. Foto: Roger Pettersson
Jörgen Fredriksson vid en av butikens kyldiskar.
Jörgen Fredriksson vid en av butikens kyldiskar. Foto: Roger Pettersson
Snart kan man slå upp portarna till de nya lokalerna.
Snart kan man slå upp portarna till de nya lokalerna. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ButikerHandelPekåsSäffleTony CarlssonTorsbyVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.