Hoppa till huvudinnehållet

Investeringen för Ladugårdsparken är godkänd

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Carl-Gustav Eriksson, vd för Säfflebostäder, i området Ladugårdsparken där radhusen ska byggas. Arkivbild.
Carl-Gustav Eriksson, vd för Säfflebostäder, i området Ladugårdsparken där radhusen ska byggas. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

Kommunfullmäktige har godkänt Säfflebostäders investering för projekt Ladugårdsparken. Säfflebostäder, Säbo, planerar att bygga sjutton radhusenheter fördelat på fyra byggnader.

Så gick det med Ladugårdsparkens bygglov: ”Man behöver ha lite framtidstro”

Säfflebostäder planerar att bygga 17 radhusenheter fördelat på fyra byggnader på fastigheterna Herrgårdshagen 1 och Ladugårdshagen 1. Målgruppen för projektet Ladugårdsparken är främst äldre personer som lämnar villan, men även till viss del barnfamiljer. Till varje radhuslägenhet ska det finnas tillgång till bilparkering, förberett för laddning av elbil. Det kommer att vara individuell mätning vilket innebär att varje hyresgäst själv kan påverka sina kostnader när det kommer till värme och vatten. Uppvärmningen ska ske genom bergvärme och värmeväxlare. Projektet förväntas vara färdigställt under våren 2025.

Godkänner investeringen

Kommunfullmäktige har nu fattat ett beslut om att godkänna investeringen som projektet Ladugårdsparken innebär.

– Det är fantastiskt roligt att vi är framme vid beslut i fullmäktige av den här utvecklingsfrågan, att möjliggöra fler attraktiva bostäder i Säffle kommun. Här är ett beslut om 17 radhus med hyresmodellen. Att få möjlighet att få hyra ett radhus i centrala Säffle och i detta vackra läge, sade Markus Bäckström (C), kommunstyrelsens ordförande, när ärendet var uppe i kommunfullmäktige.

Rätt tid att bygga

Markus Bäckström valde även att poängtera att Säfflebostäder är ett kommunalt bolag och att pengarna till projektet tas genom bolaget och att kostnaderna för projektet läggs på hyresgästerna framöver.

Peter Erhardsson (C), ordförande i styrelsen för Säfflebostäder, berättade om varför Säfflebostäder väljer att satsa på både Soldaten och Ladugårdsparken samtidigt.

– Det är nu det går att få rätt pris. Skulle vi ha byggt detta under högkonjunkturen hade det förmodligen inte gått att räkna hem det hela. Idag går det att räkna hem det, säger han.

Han berättar att projekt Ladugårdsparken var kalkylerat till 57 miljoner kronor men att det ser ut att landa på mindre pengar än det som först var kalkylerat vilket gör att man kanske hamnar på en lägre hyresnivå än vad man räknat med.

Artikeltaggar

BeslutBostad och byggenCarl-Gustav ErikssonCenterpartietKommunfullmäktigeKommunstyrelsenLadugårdsparkenMarkus BäckströmRadhusSäffleSäffle kommunSäfflebostäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.