Hoppa till huvudinnehållet

Johan Schreiber tvåmålsskytt när Karlskoga IK vann

Publicerad:
Karlskoga IK vann mot Grums IK Hockey
Karlskoga IK vann mot Grums IK Hockey

Karlskoga IK vann mötet med Grums hemma med 5-3 (1-0, 3-2, 1-1) på lördagen i hockeytvåan västra C herr.

– Vi kommer ut lite avvaktande och nervösa kanske på grund av att det var en speciell kväll med mycket folk på vår "KIK-krona". Håller det ganska stabilt i försvarspelet och växer in i det. Grums är till större del spelförande idag men vi är starka framför vårt mål och Lundin gör en bra match i målet. Våra spets-spelare är bra idag och avgör med de lägen de får, kommenterade Karlskoga IK:s assisterande tränare Casper Boox.

Grums tränare Johan Erkgärds:

– Bara att gratulera att de kommer troligtvis undvika att komma sist.

Segern var Karlskoga IK:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Karlskoga IK inledde bäst och tog ledningen genom Johan Schreiber efter 15.53, men Grums kvitterade genom Erik Röhr i slutet av perioden. Grums gjorde 1-2 genom Sebastian Lövgren efter 8.50 i andra perioden.

Karlskoga IK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 inom bara 5.06. Karlskoga IK ökade ledningen till 5-2, på nytt genom Johan Schreiber med 2.31 kvar i perioden i tredje perioden.

Erik Röhr reducerade dock för Grums med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Johan Schreiber gjorde två mål för Karlskoga IK och spelade dessutom fram till två mål, Sebastian Sääf stod för ett mål och två assists och Jonathan Öhrström gjorde ett mål och två målgivande passningar. Gabriel Johansson hade tre assists för Grums.

Med två omgångar kvar är Karlskoga IK på femte plats i tabellen, och Grums är på tredje plats.

Nästa motstånd för Karlskoga IK är Arvika. Grums tar sig an Munkfors hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyHockeytvåan Västra CIshockeyKarlskoga IKNobelhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.