Hoppa till huvudinnehållet

Eric Gustafsson fixade segern för Sunne

Publicerad:
Sunne IK vann mot Åmåls SK
Sunne IK vann mot Åmåls SK

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Sunnes Eric Gustafsson i matchen mellan Sunne och Åmål i hockeytvåan västra C herr. Eric Gustafsson stod för hela fyra mål i matchen som Sunne vann på hemmaplan med 9-4 (1-1, 4-0, 4-3).

– Vi gör en en riktigt bra match och var ett nummer större än Åmål idag, tycker Åmåls målvakt håller de kvar i matchen efter första perioden. Ja vad säger man om Erik Gustafsson han gjorde verkligen skillnad och var den fantastiska spelaren som jag visste han är, sedan vill jag tacka Victor Jonsson, Robin Johansson, Anders Skoog och Oskar Olsson att de ville ställa upp och hjälpa oss, tyckte Sunnes tränare Mikael Johansson, efter matchen.

Åmåls tränare Jonas Möörk tyckte så här om matchen:

– Åmål hängde med i en period, sedan tar Sunne över matchen och vinner.

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Jack Olmstead efter 6.39, men Sunne kvitterade genom Eric Gustafsson bara en minut senare. Sunne spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom två mål av Eric Gustafsson, ett mål av Adam Prytz, ett mål av Erik Gunnarsson och ett mål av Richard Jägermyr. Sunne var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och matchen med 9-4.

Sunnes Eric Gustafsson gjorde fyra mål, Anders Skoog stod för ett mål och tre assists och Robin Johansson hade tre assists. Jack Olmstead gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Åmål.

Sunne har två segrar och tre förluster och 20–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åmål har en vinst och fyra förluster och 17–29 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Sunne nu ligger på femte plats. Åmål är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Sunne Karlskoga IK hemma i Helmia Arena, fredag 16 februari 19.00. Åmål spelar borta mot Hammarö onsdag 14 februari 19.00.

Artikeltaggar

Helmia arenaHockeytvåan Västra CIshockeySunne IKÅmåls SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.