Hoppa till huvudinnehållet

Ny massageklinik har öppnat i Säffle: ”Nu har jag på sätt och vis kommit hem igen”

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Lotta Lagerlöf har öppnat en ny massageklinik i Säffle.
Lotta Lagerlöf har öppnat en ny massageklinik i Säffle. Foto: Mattias Modéen

En ny massageklinik har öppnat i Säffle. Det är Lotta Lagerlöf, sedan tidigare verksam i Dalsland, som flyttat in med sin verksamhet i en av gamla sjukhusets lokaler.

– Mina föräldrar kommer från Värmland och jag var mycket här som barn, så nu har jag på sätt och vis kommit hem igen, säger hon.

Lotta Lagerlöf har bott och varit verksam i Dalsland i många år där hon drivit klinik tidigare och fortfarande har en del verksamhet kvar.

Hon började med klassisk massage i Mellerud för 20 år sedan. Några år senare vidareutbildade hon sig till terapeut i Rosenmetoden - en särskild metod som utvecklades av den tysk-amerikanska sjukgymnasten Marion Rosen under andra halvan av 1900-talet.

– Jag jobbar med klassisk massage och Rosenmetoden, säger Lotta Lagerlöf.

”Det är en ödmjuk och inkännande metod där man kommer djupt ner i musklerna och gamla kroniska spänningar.”
”Det är en ödmjuk och inkännande metod där man kommer djupt ner i musklerna och gamla kroniska spänningar.” Foto: Mattias Modéen

Vad innebär Rosenmetoden?

– Det handlar om att hitta tillbaka till den man egentligen är. Vi föds alla som helt öppna individer och sedan formas vi under uppväxten av dem vi har runt omkring oss och den miljö vi lever i och blir den personen. Då blir det också en del spänningar i kroppen, säger Lotta Lagerlöf och fortsätter:

– Man kan säga att med Rosenmetoden ser man sambanden mellan kropp och tanke. Har man fått spänningar som bottnar i känslomässig stress, så kan bli av med dem med den här metoden. Man jobbar med händerna för att hitta var i kroppen spänningarna sitter och lyssnar också till andningen hos klienten. Det är en ödmjuk och inkännande metod där man kommer djupt ner i musklerna och gamla kroniska spänningar.

Längtan till Värmland

Att hon väljer att öppna en massageklinik i Säffle beror dels på längtan till Värmland, dels på en ganska mättad marknad i Åmål där hon varit verksam med en klinik de senaste åren.

– Det finns ganska många massörer i Åmål, men jag har fått med mig en del klienter hit, säger hon.

Lotta Lagerlöf öppnade kliniken ”Från hjärtat” den 1 februari.

– Det är många andra verksamheter med Hälsocenter, psykolog, Säfflehälsan, en vårdcentral och träningslokaler med mera som gör att det känns rätt för mig med en massageklinik här i gamla sjukhusets lokaler, säger Lotta Lagerlöf.

Lotta Lagerlöf öppnade kliniken ”Från hjärtat” den 1 februari.
Lotta Lagerlöf öppnade kliniken ”Från hjärtat” den 1 februari. Foto: Mattias Modéen

Artikeltaggar

BarnDalslandMiljöStressSäffleVård och omsorgVårdcentralerÅmål

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.