Hoppa till huvudinnehållet

16-åring fast för olovlig körning – A-traktorn togs i beslag

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
16-åringens A-traktor togs i beslag och tonåringen blev av med sitt körkort. A-traktorn på bilden har inget samband med artikeln./ARKIVBILD
16-åringens A-traktor togs i beslag och tonåringen blev av med sitt körkort. A-traktorn på bilden har inget samband med artikeln./ARKIVBILD Foto: Tim Aro/SvD/TT

En 16-åring i Säffle blev av med sitt A-traktorkörkort och fordonet togs i beslag. A-traktorn följde inte reglementet och klassas då som bil.

Tonåringen stoppades av polis i sin A-traktor på Järnvägsgatan vid midnatt natten till lördagen. Eftersom A-traktorn inte följde registreringsföreskrifterna blev 16-åringen av med sitt körkort på platsen och A-traktorn togs i beslag.

Det gick att ta sig in genom bakluckan på A-traktorn och där fanns också utrymme för passagerare bakom föraren, vilken inte är tillåtet.

– Fordonet klassas helt enkelt som bil, säger Hans Elvingson, förundersökningsledare på polisen i Säffle.

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomBrott, lag och rättKörkortOlovlig körningSäffleTonåringar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.