Hoppa till huvudinnehållet

Biltemas etablering i Säffle: ”Tanken är att vi ska komma igång i år”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Biltema planerar en etablering i Säffle.
Biltema planerar en etablering i Säffle. Foto: Berit

I slutet av december 2021 kom den första informationen om att Biltema ville bygga varuhus i Säffle. Hur går det då med planerna, drygt två år senare? Kommer det att bli ett Biltema i Säffle?

Detaljplan för Biltema godkänd

Därefter har det varit några vändor angående trafiksituationen och väglösningar som behövs göras för att få till trafiken in och ut från varuhuset. Men i början av oktober förra året godkändes detaljplanen som möjliggör ett bygge av en Biltemabutik i Guttane av kommunfullmäktige.

Nu har man gått in i nästa skede, och det är bygglovshandlingar som ska skickas in till Säffle kommun. Säffle-Tidningen har pratat med Kristian Hallin, projektledare på Biltema Real Estate Sweden, för att se hur det går.

– Vi ligger bra till och vi går in i nästa skede. Vi har precis startat den processen med bygglovshandlingarna här nu, så tanken är att vi under våren ska få fram dessa fullt ut. Så hoppas vi kunna vara igång med projektet efter semestern.

Hur har arbetet gått hittills?

– Det har gått bra tycker jag. Det har varit lite frågetecken kring mark och så men det har löst sig på ett bra sätt. Det har gjorts lite trafikutredningar och så om och hur trafiken sköts, men det har främst varit kommunen och Trafikverket som skött den delen.

– Samarbetet med kommunen har funkat jättebra.

Här är platsen som Biltema ska byggas på.
Här är platsen som Biltema ska byggas på. Foto: Carolina Schützer

Hur känns det att bygga en butik i Säffle?

– Det är ju härligt, och vi har en hel del projekt som ska startas upp här nu. Men Säffle ser vi fram emot, eftersom vi ser att det finns en stor kundkrets där.

Har ni någon tidsplan? När är byggstart och när ska ni vara klara?

– Tanken är att vi ska komma igång i år, sedan får vi ju se om vi stöter på patrull med byggnadsritningarna, men det tror jag inte. Så vi hoppas kunna sätta igång och ha en butik up and running nästa år.

Ett steg närmare Biltema – snart kan detaljplanen antas

Artikeltaggar

BiltemaButikerDetaljplanerGuttaneHandelSäffleSäffle-TidningenTrafikTrafikverketVaruhus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.