Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna Thörner Aktiebolag: Nu är redovisningen klar – så ser siffrorna ut

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna för Bröderna Thörner Aktiebolag senaste året. Verksamhetens omsättning stiger med 40,5 procent och blev senaste året cirka 23 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt två miljoner kronor mot cirka en miljon kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på ungefär 950 000 kronor till ett överskott på knappt 3,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 14,2 procent, som är väsentligt bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen negativ, 5,9 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent.

Fakta om Bröderna Thörner

Bröderna Thörner grundades 1991. Bolagets huvudbransch är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Monica Eva K Andersson Thörner (55).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Bröderna Thörner det andra största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras.

Företaget är också det 94:e största i landet. Det finns 19 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivSäffle kommunVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.