Hoppa till huvudinnehållet

Stark vändning av Säffles damer: ”Visade vilja i sista perioden”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@saffletidningen.se
Säffle SK:s damlag i innebandytrean svarade för en imponerande vändning i den sista perioden när Sunnanå U besegrades med 8–7 i Kil. Här är det spelande assisterande tränaren Adina Jansson med bollen. Arkivbild.
Säffle SK:s damlag i innebandytrean svarade för en imponerande vändning i den sista perioden när Sunnanå U besegrades med 8–7 i Kil. Här är det spelande assisterande tränaren Adina Jansson med bollen. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

En stark vändning i den tredje perioden gjorde att Säffle SK:s damer kunde åka hem från Kil med tre poäng efter att ha besegrat BKI Sunnanå U med 8–7.

– Spelmässigt var vi nästan överlägsna, men vi släpper in väldigt enkla mål, säger Säffle SK:s spelande assisterande tränare Adina Jansson.

Det blev en riktigt jämn och svängig match mellan BKI Sunnanå U och Säffle SK i Kil i fredags kväll. En match som Säffle till slut kunde vinna – trots att det såg riktigt illa ut en bit in i den tredje perioden.

Sunnanå U tog ledningen redan nio sekunder efter nedsläpp, men Säffle SK svarade trots en dålig start för en riktigt bra förstaperiod och kunde kliva in i omklädningsrummet med en 4–3-ledning.

– Den första perioden var vår klart bästa spelmässigt. Det var vi som styrde matchen, men Sunnanå har många rutinerade gamla rävar som genomförde sin matchplan bättre än oss och de kontrade in enkla mål, samtidigt vi inte kom upp på rätt nivå i försvarsspelet och var för klena framför eget mål, säger Adina Jansson.

”Ut och kör”

I den andra perioden fick Säffle inte riktigt till det och hemmalaget kunde vända underläge till ledning. Adina Jansson, som gjorde sitt andra mål i matchen, blev gästernas enda målskytt i mittperioden, där Sunnanå U gjorde tre mål.

– Vi sa inför den sista perioden att nu går vi bara ut och kör. Men uppförsbacken blev brantare när Sunnanå gjorde 7–5 direkt. Men vi svarade för en stark kämpainsats och visade vilja i sista perioden och det var skönt att ta tre poäng.

Säffle SK kom nämligen tillbaka med besked i den tredje perioden. Ebba Knutsson reducerade och Elsa Sjögren lyckades kvittera med mindre än sju minuter kvar att spela. Och när tre minuter återstod av matchen så prickade Alva Broström in segermålet.

På lördag tar Säffle SK, som fortsatt ligger på femte plats i tabellen, emot tabellsexan Munkfors IBK U hemma i Tegnérhallen.

Matchfakta

BKI Sunnanå U – Säffle SK 7–8 (3–4, 3–1, 1–3)

Damer division 3 västra Värmland

Mål, första perioden: 1–0 (0.09) Mette Bonnevier, 1–1 (3.07) Adina Jansson, 2–1 (11.40) Anna Gräsberg, 2–2 (12.43) Julia Lindblom, 2–3 (13.47) Moa Gustavsson-Reuter, 2–4 (15.22) Hanna Widing, 3–4 (16.28) Sara Juhlin

Andra perioden: 4–4 (3.01) Anna Gräsberg, 4–5 (4.13) Adina Jansson, 5–5 (5.45) Linnea Johannesson, 6–5 (16.26) Helene Hjärtquist

Tredje perioden: 7–5 (0.10) Linnea Johannesson, 7–6 (6.51) Ebba Knutsson, 7–7 (13.23) Elsa Sjögren, 7–8 (17.05) Alva Broström

Skott: 28–30 (10–9, 10–8, 8–13)

Publik: 73 (i ECG Arena, Kil)

Artikeltaggar

Adina JanssonBKI SunnanåInnebandyMunkfors IBKSunnanå USäffleSäffle SKTegnérhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.